Nieuwbouwlocaties

(Tip) Vergelijk Hypotheekrente en bereken uw maandlasten. Klik hier en vergelijk hypotheekrente


Amersfoort - Overzicht van nieuwbouwlocaties


Plaats:
 
Nieuwbouwwoningen in Amersfoort

Vathorst
Totaal 11000 nieuwbouwwoningen

Vathorst is de naam van het nieuwe stadsdeel van Amersfoort dat tussen 2000 en 2012 zal worden gerealiseerd. Het gaat om een stadsdeel van formaat met straks bijna 11.000 woningen en alle daarbij behorende voorzieningen in omvang vergelijkbaar met plaatsen als Leusden, Baarn en Nijkerk stad. Naast woningen komt er ook een kantorenterrein en een bedrijventerrein.

Het Masterplan voor de wijk is ontwikkeld door een combinatie van twee toonaangevende stedenbouwkundige bureaus: Kuiper Compagnons en West 8 beide gevestigd in Rotterdam. Aan het maken van het stedenbouwkundig plan is een uitvoerig voorbereidingstraject voorafgegaan waaraan belangstellende en belanghebbende burger van Amersfoort in Themagroepen hebben deelgenomen. Deze themagroepen hebben zich laten inspireren door het thema dat aan het stadsdeel als geheel namelijk "Een Wereld van Verschil".

Verscheidenheid zal een van de kenmerken zijn van Vathorst. Vijf Themagroepen hebben het hoofdthema uitgewerkt tot documenten over Culturele verscheidenheid, Wonen in de 21e eeuw, Verkeer en Vervoer, Duurzaamheid en Werken in de 21e eeuw. Deze documenten liggen ten grondslag aan de uitwerking van Vathorst in achtereenvolgens het Masterplan Vathorst en het Ontwikkelingsplan Vathorst. Het Ontwikkelingsplan is een belangrijk contractdocument voor de partners in het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst: Gemeente Amersfoort en het consortium van 6 projectontwikkelaars.

Over de wijze waarop dit in de plannen gestalte heeft gekregen treft u meer aan bij Wonen in de Velden, Wonen aan het Lint, Wonen aan de Bron, Wonen aan de Laak, Werkstad, Kantorenlokatie en Hooglanderveen.

Info : Gemeente Amersfoort, Vathorst

Eemplein en Eemhaven
Totaal 100 nieuwbouwwoningen


 

 Handige links

 Makelaar Amersfoort

 Huis verkopen, vergelijk makelaarstarieven

 Bouwkundige Keuring Amersfoort
 Laat uw woning keuren
 
 Taxatie Amersfoort
 Vergelijk de tarieven van taxateurs

 De goedkoopste Notaris Amersfoort
 Hypotheek en Transportakte


 

 

 

  

Meer websites over nieuwbouwprojecten
Meer nieuwbouwlocaties Utrecht
Nieuwbouw Utrecht
Nieuwbouw woningen Amersfoort
 
 

Home | Sitemap | Disclaimer | Adverteren | Colofon | Privacy | BIJN
 
BIJN Copyright BIJN